Jag heter Kristin och bor med Per i Hammarbyhöjden i Stockholm. Hos oss bor min katt Siri och Pers katter Messi och Chai.

Jag har haft både katter, hundar, hästar och en och annan gnagare omkring mig större delen av livet och har även haft en registrerad hunduppfödning tidigare. När mina barn var små födde vi även upp en kull huskatter varje sommar.

Per och jag träffades 2016 när jag skulle köpa kattungen Frank från Pers uppfödning SE*Scatters. Det var mitt första möte med sibirisk katt och blev alldeles överförtjust i rasen. Frank visade sig vara en riktigt fin hane och gav mycket trevliga kullar efter sig. Idag är han kastrerad och bor i Dalarna hos sin nya familj. Det var med sorg jag fick lämna min superkatt, men det funkar inte med en rutinerad avelskatt i en lägenhet med fertila kattfröknar. 

Min första avelshona Siri är också från Pers uppfödning. Både Per och jag tycker att Siri har de egenskaper en sibirisk katt ska ha och hon lämpar sig väl för mammakattuppdraget. Siri har nu varit en exemplarisk mor till två ljuvliga kullar.

Min avelsfilosofi är att föda upp friska och rastypiska sibiriska katter. Jag eftersträvar genomtänkta parningar där hälsa och typ är viktiga parametrar. Jag bidrar själv till rasens hälsoarbete genom att enbart använda testade avelsdjur med bred genetisk avelsbas.